Bostaden

Aftonbladet 1981

Bilden från Aftonbladet den 7 oktober 1981

På den här sidan hittar du information om din bostad.

Pantbrev
All pantbrevshantering sköts av SBC och kostnaden för detta betalas av medlemmen. Kontakta SBC via telefon 0771-722 722 eller använd deras formulär.

I stadgarna är ansvarsfördelningen väl specificerad, t ex stär där vad som gäller för fönster, balkong- och ytterdörren.

Markiser
Markis får sättas upp på balkong, efter styrelsens tillstånd. Montering ska göras med spännben. Markistyget kan vara enfärgat eller randigt. Inga loggor.

Matavfallskvarn
Tidigare har Stockholms stad uppmanat boende att skaffa matavfallskvarn. Så är inte fallet längre. Istället får de inte användas längre och det är därmed lämpligt att inte installera en sådan, samt ta bort den om bostaden har en sådan.

Namnskyltar på ytterdörr och i porten
Namn sätts upp på ytterdörren och på namntavlorna i portarna av SBC.

Namntavlor finns i alla portar, både mot gård och mot gata.

Det är efternamn som används och om det finns fler med samma efternamn i porten tillförs initial i förnamnet. Olika efternamn i samma hushåll skiljs via ett snedstreck (/).

Kontakta SBC genom att göra en felanmälan.

Porttelefon
Din besökare ska slå ditt telefonnummer och trycka ”ring/öppna”. Tänk på att ett fast telefonnummer måste ha hela numret med, alltså även riktnumret 08. Ett mobilnummer ska så klart även vara hela numret, alltså även 07 först. Du svarar när det ringer, hör att det är din besökare och trycker sedan ”stjärna” eller siffran "fem" för att öppna porten. När du gjort det lägger du bara på. Vill du inte öppna lägger du bara på luren utan att trycka på något. Vid problem, använd kontaktformuläret. Du kan ha lika många telefonnummer kopplade till din porttelefon som det är folkbokförda i lägenheten. Det kan både vara ett fast telefonnummer och mobilnummer. Vill du registrera nytt nummer till din porttelefon så felanmäl till SBC.

Störningar
Informera grannarna om du ska ha fest, eller om du renoverar. Blir du störd av någon av dina grannar?, då är det bästa sättet att prata med den som stör. På kvällar och helger ska det vara lugnt och i ordningsreglerna hittar du mer info. Blir du så störd att inget annat återstår än att kontakta störningsjouren?, då är telefonnumret 08-551 110 88.

Transportvagnar
Det råder körförbud på gården men föreningen har transportvagnar att låna ut. Klicka här finns information om bokning och regler för lån av vagnarna.