Fest- och minikonferenslokal

Festlokalen med ballonger

Föreningen förfogar över en egen fest- och minikonferenslokal. "Kvadraten" i port 114 3 tr, som är väl utrustad för upp till 24 gäster. Perfekt för arbetsgruppen på jobbet, kören, barnkalas, studiecirkeln eller idrottsklubben, firande av studenter och andra festligheter.

Vår gemensamhetslokal Kvadraten kan hyras av dig som medlem eller hyresgäst för såväl privata sammankomster som jobbrelaterade aktiviteter. Det finns projektor med hdmi-uppkoppling och wi-fi. Det finns också ett fullt utrustat kök med glas och porslin för 24 personer samt ett stort rum med matbord och stolar. Naturligtvis följs och respekteras nedanstående regler. Nätverksnamn och lösenord till gäst-wi-fi hittar du inne i Kvadraten när du har kommit in.

Bokning
Kvadraten är bokningsbar för dig som är bosatt i Brf Rektangeln 22 och har fyllt 18 år. Du kan boka obegränsat antal tillfällen. Du kan boka 12 månader i förväg.

Betrodd förening
Föreningen har infört något vi kallar ”betrodd förening”. Det innebär att en förening i vårt närområde kan teckna avtal med oss och få egen behörighet för att hyra Kvadraten på samma villkor och samma kostnad som vi andra. Vitsen är att någon i vår förening inte ska behöva hyra privat för föreningens räkning. Förutom eget avtal, får föreningen egen nyckelbricka med access till enbart Dalslandsgatan 2 och Kvadraten bokad dag och halvårsvis fakturering i efterhand med låg faktureringsavgift (99 kr). Hör av er till info@rektangeln22.se om ni känner till någon förening som vill kunna boka Kvadraten.

Se först om lokalen är ledig i kalendern nedan på det datum du tänkt dig. Därefter bokar du lokalen via hemsidans kontaktformulär. Ange för- och efternamn, tresiffrigt lägenhetsnummer samt datum då du behöver lokalen. Tänk på att avsätta tid för att ställa i ordning före aktiviteten och tid för att städa efteråt. Du behöver inte städa samma dag/kväll, utan har tillgång till lokalen för städning nästkommande dag 08:00 till 12.00. Tänk på att du inte har rätt att vara i lokalen nattetid ej heller för städning, eftersom det stör närboende.

Du är alltid välkommen att ställa frågor genom att använda föreningens kontaktformulär under kontakt. Svar angående tillgänglighet kan dröja upp till sju dagar. Har du inte fått svar inom en vecka är det bra att höra av sig igen. Innan du gör det kan det vara en god idé att kolla i den egna spamkorgen.

Kostnad
För privata ändamål kostar Kvadraten 400 kr/dag. Har du ett företag och vill boka Kvadraten för kommersiellt ändamål, t ex kurser eller föreläsningar? Även då debiterar föreningen 400 kr/dag. Debitering sker genom att kostnaden sätts upp på din månadsavi i efterhand. För företag/föreningar som vill ha en separat faktura tillkommer en hanteringskostnad på enbart 99 kr per faktura.

Nyckelbricka
Vid en bekräftad bokning läggs accessen till Kvadraten för den dag ni bokat till på era nyckelbrickor med högre behörighet. Det är de två nyckelbrickor som ger tillgång till gropsovrum och källarförråd.

Regler för att hyra festlokalen:

 • Endast kontraktsinnehavare får hyra lokalen.
 • Om omyndiga personer är i lokalen måste kontraktsinnehavare vara på plats
 • Vid brott mot reglerna för festlokalen kan man bli avstängd från att hyra festlokalen/gästlägenheten under en viss tid.
 • Kontraktsinnehavare åläggs att betala eventuellt återställande av lokalen samt städning vid brott mot reglerna. Det debiteras i efterhand på månadsavi eller via faktura.

Ordningsregler:

 • Kvadraten får användas vardagar/söndagar kl 12:00-22:00 och fredagar/lördagar kl 12:00-23:00. Du kan städa fram till nästa dag 12.00.
 • Om du bokar Kvadraten har du tillgång till den 12.00 bokningsdagen till nästa dag 12.00.
 • Dock har du inte tillgång till lokalen under tider den inte får användas, dvs sen kväll och natt
 • Din sammankomst får inte störa omkringboende
 • Porten mot Dalslandsgatan får inte ställas upp. Rökare ska gå ut till trottoaren då man annars stör de som bor i lägenheterna närmast porten. Fimpar ska samlas in av dig som hyr lokalen
 • För allas trevnad ska lokalen lämnas snygg och städad och i samma skick som du själv vill finna den i. Observera att städning måste ske inom den bokade tiden. I fall där städningen inte sker på ett tillfyllest sätt kommer du faktureras för städning. Det finns städmaterial men inte exempelvis tvål, diskmedel, toalettpapper och liknande.
 • Rapportera ev skador på lokalen efter din bokning.

I vår festlokal finns

 • Tallrikar, glas och bestick för ungefär 30 personer (det finns ett fåtal uppläggningsfat och -skålar)
 • Möblemang för 24 sittande samt ytterligare klappstolar (Behöver du ytterligare stolar, maila bokningen så ställs de in. De finns inte i Kvadraten permanent).
 • Städutrustning
 • Gäst-wi-fi
 • Ta själv med toapapper, diskmedel, disktrasa, diskmaskinstabletter, skålar, tillbringare och dylikt

Avbokning
Avbokar du minst 14 dagar före bokning utgår ingen hyra.
Avbokar du minst 7 dagar före bokning debiteras du 50% av hyran för bokad dag(ar).
Avbokar du med kortare varsel än en vecka debiteras du fullt pris.