Tvättstugor

Tvättstugor

I port 124, 120, 114 och 106 finns det tvättstugor. De är tillgängliga för boende i bostadsrättsföreningen och får endast användas för hushållstvätt från lägenhet i Brf Rektangeln 22.

Tvättpass
Varje pass är tre timmar långt. Tvättstugan i port 114 kan bokas 07-10, 10-13, 13-16, 16-19 resp. 19-22. OBS! Nytt från vt 2023 är att du har tillgång till tvättstugan 30 minuter efter ditt pass för att torka och hämta tvätt.

De tre tvättstugorna i källaren, dvs 124, 120 och 106 är möjliga att boka dygnet runt dvs även 22-01, 01-04 och 04-07. Alla boende kan välja vilken som helst av källartvättstugorna och inte vara hänvisad endast till en tvättstuga. Tvättstuga 114 kan endast bokas av de som tidigare var hänvisade enbart till den eftersom den gränsar till flera lägenheter.

Via nyckelbrickan med full behörighet kommer man in i tvättstugan under den bokade tiden. Det går bra att stanna i tvättstugan när passet är slut för att exempelvis vika tvätt. Det går däremot inte att komma in i tvättstugan efter att det bokade passets tid har upphört.

Bokning
Tvättstugorna kan bokas via;
- Webb OBS! Notera att det är fel adress i pdf-instruktionen. Adressen ska vara https://rektangeln21.aptustotal.se/aptusportal Resten i instruktionen är korrekt.
- App för Android och IOS
Hämta appen Aptus Home från Google Play eller App Store
Skriv in adressen https://rektangeln21.aptustotal.se/aptusportal
Användarnamn: är ditt tre siffriga lägenhetsnummer.
Lösenord: Alla hushåll har fått ett lösenord för Aptus som används för att registrera sig för bokning via nätet. Samma för både app och webb. Saknar du det kan du höra av dig till vår tekniska förvaltare eller info@rektangeln22.se och få ett nytt lösenord som du ändrar själv senare till ett du valt själv.

Bokningstavla i tvättstugorna
För bokningstavlan används nyckelbricka med full behörighet och bokning går att göra mellan kl 07-22 i port 114 och dygnet runt i de andra. Väljer man normaltvätten finns det två olika pass, tvättpass 1 och tvättpass 2. Systemet är inställt på att slumpmässigt välja det ena eller det andra passet. Varje hushåll kan boka maximalt 10 pass per månad. Det är möjligt att boka två pass samtidigt men enbart ett normalpass med ett grovpass.

Utrustning
I varje tvättstuga finns det fyra tvättmaskiner och en grovtvättmaskin. Det finns torktumlare, torkskåp samt manglar. Vidare finns strykbräda, galghängare samt städutrustning. Under normalpassen har man tillgång till två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Till grovpasset hör en större tvättmaskin och torkskåp.

Tänk på att torkskåpen drar mer energi än torktumlare och att du kör på lägsta möjliga temperatur och tid för att spara el.

Städning
I samband med att du tvättar är du även skyldig att städa efter dig.
- Torka av maskinerna
- Torka upp tvätt- eller sköljmedel
- Töm tumlarna från ludd
- Sopa golvet
- Tomma tvätt- eller sköljmedelsförpackningar tar du med dig till källsorteringen
- Lämna tvättmedelsluckorna öppna när du går

Felanmälan
Tyvärr kommer maskinerna att gå sönder ibland och alltid för ofta. Felanmälan görs på hemsidan under kontakt felanmälan eller direkt till tekniska förvaltaren. Nummer finns bland annat på hemsidan och på anslagstavlor.