Tvättstugor

Tvättstugor

I port 124, 120, 114 och 106 finns det en tvättstuga. Varje lägenhet är tilldelad en tvättstuga beroende på i vilken port man bor.

Tvättpass
Varje pass är tre timmar långt och det finns fem pass per dag, sju dagar i veckan. 07-10, 10-13, 13-16, 16-19 resp. 19-22.

Via nyckelbrickan med full behörighet kommer man in i tvättstugan under den bokade tiden. Det går bra att stanna i tvättstugan när passet är slut för att exempelvis vika tvätt. Det går däremot inte att komma in i tvättstugan efter att det bokade passets tid har upphört.

Under varje pass finns det tre till fyra alternativa pass att boka.

Bokning
Tvättstugorna kan bokas via;
- Webb OBS! Notera att det är fel adress i pdf-instruktionen. Adressen ska vara https://rektangeln21.aptustotal.se/aptusportal Resten i instruktionen är korrekt.
- App för Android och IOS
- Hämta appen Aptus Home från Google Play eller App Store
Skriv in adressen https://rektangeln21.aptustotal.se/aptusportal
Användarnamn är ditt tre siffriga lägenhetsnummer.
Bokningstavla i tvättstugorna

Alla hushåll har en unik kod för tvättstugan som används för att registrera sig för bokning via nätet, samma för både app och webb. För bokningstavlan används nyckelbricka med full behörighet och bokning går att göra mellan kl 07-22.

Väljer man normaltvätten finns det två olika pass, tvättpass 1 och tvättpass 2. Systemet är inställt på att slumpmässigt välja det ena eller det andra passet.

Varje hushåll kan boka maximalt 10 pass per månad. Det är möjligt att boka två pass samtidigt men enbart ett normalpass med grov- eller spontanpass.

Utrustning
I varje tvättstuga finns det fyra tvättmaskiner och en grovtvättmaskin. Det finns torktumlare, torkskåp samt manglar. Vidare finns strykbräda, galghängare samt städutrustning.

Under normalpassen har man tillgång till två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Till grovpasset hör en större tvättmaskin och torkskåp.

Därutöver finns det i en del tvättstugor en tvättmaskin samt en torktumlare för s k spontantvätt. Dessa kommer inte att ersättas efter att de slutat att fungera.

Städning
I samband med att du tvättar är du även skyldig att städa efter dig.
- Torka av maskinerna
- Torka upp tvätt- eller sköljmedel som
- Töm tumlarna från ludd.
- Sopa golvet.
- Tomma tvätt- eller sköljmedelsförpackningar tar du med dig till källsorteringen
- Lämna tvättmedelsluckorna öppna när du går

Felanmälan
Tyvärr kommer maskinerna att gå sönder ibland och alltid för ofta. Felanmälan görs På hemsidan under kontakt felanmälan eller direkt till tekniska förvaltaren. Nummer finns bland annat på hemsidan och på anslagstavlor..