Gården

Växtlighet efter årstid

Gården är för många överraskande stor och dessutom ansedd som en av söders mest välskötta. På kvällarna glänser det från koppartaket inne i Teatern och under sommaren kommer besök från när och fjärran för att beskåda blomsterprakten. Vi har blomsterprakt hela sommarhalvåret från snödroppar på tidig vår via vårlökar, sommarblommor, rhododendron, magnolia, solrosor och mycket mer.

Bra för alla, inte minst barnen är att det är en bilfri gård. Förutom bilar är det även strikt förbud mot att köra, leda eller parkera motorcyklar eller EU-mopeder på gården. Rampen upp från grinden räknas till gården. Å andra sidan är vi en cykelvänlig gård med cykelmekarstation med pump och avspolning, lådcykelparkering och massor med cykelställ och cykelförråd för vinter- och långtidsförvaring.

Med fotbollsplan, streetbasketplan, kingbanor, hoppa hage-banor och tre lekplatser med gungor, rutschkanor och klätterställningar finns det mesta en barnfamilj kan behöva på en gård.

För de vuxna kan grillplatserna och boulebanan med tillhörande klot, förutom blomsterprakten på sommarhalvåret glädja. Streetschackbanan med tillhörande pjäser kan så klart roa både barn och vuxna. En nyanlagd bärbuskhörna med soldäck ger glädje till alla åldrar.