Bärbuskhörna

Bärbuskhörna

I närhet till den lilla grillen i vårt sydöstra hörn finns en bärbuskhörna. I ett tjugotal lådor och krukor finns bärbuskar och fruktträd för alla att njuta av. Där finns även ett soldäck, med solstolar och bekvämare stolar och bord, med dynor och parasoll. Det senare tar vi in vintertid och tar ut igen när vårsolen visar sig.

I odlingslådorna finns röda och vita vinbär, flera olika sorters hallon, björnbär, jordgubbar, krusbär och så kallade jostabär (korsning mellan krusbär och vinbär). Träden kommer framöver att bära persikor, plommon och körsbär. I småkrukorna finns olika örter att lägga på/i maten som gräslök, rosmarin, oregano, mynta mm.

Det här är hörnan för dig som vill ta det lugnt, sola, vila och kanske mumsa på ett bär lite då och då. Vid bordet sitter åtta personer bekvämt. I lådan bredvid finns, sommartid, dynor till stolarna. Soldäcket är tillgänglighetsanpassat med ramp så att det går att ta sig upp även med rullstol, permobil, rullator mm förutom såklart med barnvagnen. En lugn hörna uppskattad av alla åldrar. Det är fritt att plocka bär för alla i föreningen.