Bredband

Föreningen är ansluten till snabbt bredband via Ownit. Bredbandstjänsten har fast IP-adress via DHCP.

Bredbandstjänsten ingår i månadsavgiften för föreningens medlemmar.
Medlemmar har hastigheten 1000 Mbit/s för 0 kr per månad.
Hyresgäster tecknar själv abonnemang med Ownit. Kostnaden för 100 Mbit/s är 99 kr per månad, och för 1000 Mbit/s är kostnaden 199 kr per månad.

Koppla in en router eller dator i lägenhetens bredbandsuttag för att aktivera bredbandet.
Öppna din webbläsare och gå till valfri webbsida för att komma till Ownits aktiveringsportal. Följ instruktionerna på aktiveringsportalen för att aktivera bredbandet.

Såväl router som dator ska vara inställda på att erhålla ip-adress automatiskt (DHCP), vilket normalt är standardinställningen. Om du behöver ytterligare hjälp att komma igång, ring Ownit 08-525 073 00.

Allra snabbast får man när man ansluter till routern med kabel, men det är inte alltid man vill dra kablar över hela lägenheten. För att få så snabbt bredband som möjligt trådlöst bör man ha router med Wi-Fi 6, som är den snabbaste trådlösa standarden för närvarande. Om lägenheten är stor kan det vara bra med en s k Mesh-router för att få bra täckning överallt.

Den som föredrar enkelhet framför den senaste och dyraste routern kan med fördel beställa Ownits förkonfigurerade router. Bara att koppla in i bredbandsuttaget så är man igång. Gå till www.ownit.se för prisuppgift och beställning.

Bredbandstelefoni
Om du har abonnemang på föreningens bredband från Ownit kan du beställa bredbandstelefoni. Det finns ett stort antal operatörer att välja på. Välj ett av följande alternativ.

Ownit - Månadsavgiften är 0 kr för oss. Se Ownits sida för övriga priser. Kräver tjänstefördelare från Ownit.

Annan operatör - Jämför priser och välj det abonnemang som passar dig bäst.

Du kan behålla ditt nuvarande telefonnummer om du byter till bredbandstelefoni. Säg inte upp ditt nuvarande abonnemang förrän du har porterat ditt nummer till det nya abonnemanget!